Consiliul Municipal Chișinău a adoptat Planul de reînnoire a parcului rulant al sistemului de transport public din Chișinău

Acum câteva zile, Consiliul Municipal Chișinău a adoptat Planul de reînnoire a parcului rulant al sistemului de transport public din Chișinău pentru anii 2020-2023.

Asta înseamnă că a fost acceptată propunerea grupului de lucru special, de achiziționare în anul curent a 100 autobuze, asamblarea a 30 troleibuze şi achiziționarea a 18 unități de transport articulat. În cea de-a doua etapă urmează să fie cumpărate alte 150 autobuze, 70 de troleibuze tradiționale şi 20 de troleibuze articulate.

Deocamdată nu este clar ce modele de autobuze vor fi folosite în municipiul Chişinău, deşi la sigur vor fi autovehicule moderne, însă autorităţile ar face bine să se orienteze din start în direcţia celor electrice, deşi pot fi puţin mai scumpe, dar care sunt mai eficiente, fără emisii.

O decizie similară au luat deja autorităţile de la Bucureşti, iar în ţări din Europa occidentală deja se trece treptat la autobuze complet electrice.

ȘTIRI SIMILARE