Igor Dodon a avut o întrevedere cu co-raportorii APCE pentru Republica Moldova

În cadrul vizitei de lucru la Strasbourg, Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu co-raportorii APCE pentru Republica Moldova Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Preşedintele a salutat vizita de documentare a domnilor Vareikis și Blondin din iulie 2019, precum și cea a delegației Grupului de raportori pentru democrație a Comitetului de Miniștri al CoE din octombrie 2019, care reflectă interesul sporit al Consiliului Europei pentru țara noastră, continuarea parcursului democratic și avansarea reformelor necesare.

Igor Dodon a reiterat poziția actualei guvernări privind reforma justiției și a apreciat rezultatul discuțiilor de săptămîna trecută purtate la Chișinău de Grupul de lucru ad-hoc pentru reforma justiţiei, creat în acest sens. Şeful statului a menționat că suntem determinați să promovăm o reformă veritabilă, în strictă conformitate cu standardele internaționale.

De asemenea, Preşedintele ţării a dat asigurări că ne vom onora angajamentele asumate pentru încheierea procedurii de monitorizare a RM de către APCE și avansare la un alt nivel structurat cu APCE, acesta fiind unul din obiectivele actualului Guvern.

În alt context, oficialii au abordat aspecte cu privire la reglementarea diferendului transnistrean.

ȘTIRI SIMILARE