Premierul Chicu l-a primit pe E.S. Anatolii Kalinin, Ambasadorul Republicii Belarus

Ion Chicu l-a primit pe E.S., Anatolii Kalinin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, și i-a urat un mandat cât mai reușit, apreciind rapoartele dintre state drept foarte bune.

Prim-ministrul a vorbit despre intențiile Guvernului de a construi mai multe platforme industriale în raioanele țării și a îndemnat industriașii din Belarus să examineze oportunitatea de a investi în RM. A fost discutat subiectul dezvoltării transportului feroviar între Belarus și Moldova.

Ambasadorul Kalinin a vorbit despre experiența companiilor de construcție a drumurilor din Belarus și tehnologiile înalte pe care acestea le folosesc. Premierul a menționat intenția Guvernului de a investi în reabilitarea și construcția drumurilor și a îndemnat companiile specializate din Belarus să participe la licitațiile organizate de autoritățile din RM și de partenerii de dezvoltare.

A fost făcut un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației epidemiologice în ambele țări și discutat impactul așteptat ca urmare a epidemiei. Premierul a mulțumit autorităților din Belarus pentru asistența acordată în procesul de repatriere a cetățenilor RM în perioada când majoritatea statelor din regiune au declarat stare de urgență.

A fost abordat subiectul organizării ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru  perioada lunii iulie. Ministerele responsabile vor începe pregătirea agendei pentru ședință.

Notă. Volumul comerțului bilateral între RM și Republica Belarus a constituit cca 157,29 milioane de dolari în perioada Ianuarie – Septembrie 2018. Din această sumă 68,16 milioane de dolari au fost exporturile din RM și 89,13 importurile din Belarus. RM are semnate cu Republica Belarus 113 acorduri bilaterale.

ȘTIRI SIMILARE