Premierul Chicu: „Sperăm că Parlamentul va aproba proiectele înaintate de Guvern”

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la ședința săptămânală cu președintele țării, Igor Dodon, și speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Oficialii au discutat principalele subiecte de pe agenda săptămânii curente.

Premierul a anunțat faptul că în această săptămână Parlamentul își va reîncepe activitatea. În cadrul primei ședințe deputații urmează să dezbată și să aprobe mai multe proiecte de legi înaintate de Guvern. 

„Ședința Legislativului va fi foarte importantă. Vor fi discutate și sperăm să fie adoptate proiectele aprobate săptămâna trecută de Executiv, inclusiv pachetul FMI și cel agricol. De deciziile Parlamentului depinde situația financiară a țării pe mai departe. Sperăm că politicienii vor manifesta responsabilitate”, a declarat prim-ministrul.

Ion Chicu a subliniat necesitatea de a aproba modificări la legea bugetului de stat pentru anul 2020. În acest sens a amintit despre suplimentarea bugetului pentru educație cu cca 140 milioane de lei, dintre care 105 milioane pentru achitarea salariilor profesorilor care muncesc peste norma didactică, iar alte 31 de milioane lei vor fi utilizate pentru dotarea școlilor cu materiale antiepidemice.

Va fi suplimentat și suportul bănesc pentru cei 660 de pensionari care primesc mai puțin de 3000 de lei lunar. Suplimentar la suma de 700 de lei se vor aloca încă 200 de lei.

Șeful Guvernului a menționat și necesitatea alocării surselor financiare și localităților din preajma Chișinăului în scopul identificării soluțiilor de management a deșeurilor solide.

Premierul și-a exprimat îngrijorarea despre situația din agricultură, care se complică și mai mult din cauza lipsei precipitațiilor: „Asta înseamnă probleme mari și pentru anul viitor. De aceea Guvernul pregătește de pe acum un program pentru a asigura securitatea alimentară a țării”, a subliniat prim-ministrul.

ȘTIRI SIMILARE