Primarul general al capitalei a participat la seminarul de instruire a angajaților municipalității pe subiecte de integritate a agentului public

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi la lucrările celei de-a treia sesiuni de informare, organizate de reprezentanții Centrului Național Anticorupție, pe subiecte ce țin de integritatea agentului public.

Edilul capitalei a ținut să mulțumească reprezentanților Autorității anticorupție pentru activitățile desfășurate la Primărie, subliniind că este necesară conjugarea eforturilor dintre cele două instituții, atât pe partea de instruire, cât și pe cea de expertizare, având în vedere că municipalitatea are mai multe proiecte în stadiu de aprobare, precum și diverse activități și achiziții, pentru care sunt prevăzute resurse financiare importante.

„Tendința noastră este: cât mai multă transparență în procesul de luare a deciziilor, de cheltuirea banului public și eliminarea traficului de influență”, a subliniat Ion Ceban.

În total, peste 150 de angajați din cadrul Administrației Publice Locale Chișinău au fost instruiți de către ofițerii CNA, pe parcursul săptămânii curente, cum să aplice și să promoveze politicile de integritate. Organizatorii au pus la dispoziția audienților materiale promoționale și subiecte utile. De asemenea, ofițerii Centrului au îndemnat funcționarii să denunțe actele de corupție și să devină avertizori de integritate.

Precizăm că Primăria Chișinău și CNA au semnat anterior un Acord de colaborare, în scopul conjugării eforturilor pentru prevenirea și combaterea cazurilor de corupție în cadrul subdiviziunilor autorităților administrației publice locale. 

ȘTIRI SIMILARE